Залози на корнери

Развитието на технологиите, възможността за пряко наблюдаване на случващото се в различни мачове и наличието на оторизирани фирми за данни и статистика донесе всевъзможни варианти за залог на най-запалените фенове. Крайният изход и головете не са единственият метод за игра. Вижте в следната статия най-важното за залозите на корнери.

Професионалните футболни специалисти не използват само залозите за победител и общ брой на головете, а търсят разнообразни методи, с които да увеличат успеваемостта си. Ще ви представим подобен начин, който не изисква дълбоко познаване на материята, но е свързан с някои странични фактори и преки наблюдения. Та, става дума за любимите ни залози на корнери, които се предлагат от все повече букмейкърски къщи. Ще откриете алтернативни варианти за прогнозиране, за които ще разкажем в статията. Пригответе се за печеливши фишове и драстично покачване на клиентския баланс.

Анализиране на тактиката на отборите

Анализ тактика

И още в началото идва най-сериозното препятствие за залагащите на корнери. Непознаването на отборите води до неправилно оценяване на обстоятелствата и съответно до загубени талони. Важно е да следите съответните клубове, да сте наясно с възможностите им в нападение и организираността в защита, за да дадете конкретни и обосновани предположения. Късметът също играе роля в това начинание, но ще е добре, ако сведем участието му до минимум.

Запознайте се с тактическите подредби на съответните състави. Много отбори променят стила си спрямо опонента и мястото на провеждане на срещата. Играят открито и атакуващо у дома, но навън се стремят към систематизиране на отбранителния вал и покриване на по-широк периметър. Логично това води до затваряне на зоните в защита и често чистене на топката, понякога и в корнер. Определете възможностите на двата тима, когато стане дума за контраатаки. Тимовете, разчитащи на бързоноги футболисти, са по-склонни към изпълнение на ъглови удари. Създават бързи и яростни офанзиви по посока на противниковата врата, което принуждава опонентите им панически да елиминират топката от опасната зона.

Но тук се намесва и още една съществена въпросителна – откъде протичат самите атаки?! Ако съставът действа изцяло през центъра или неумело организира контраатаките си през фланга, то вероятността за повече ъгли моментално се изпарява. Както сами се убеждавате, прогнозирането на корнери не е елементарна глава от света на залагането, напротив, изискват се умения и анализиране на всеки детайл преди началото на сблъсъка.

Сюжет и развитие на срещата

Залозите на корнери са live-in-play дисциплина, която е пряко свързана с настъпилите обстоятелства на терена и изменението на резултата. Да речем, че Барселона гостува на опашкаря Алавес, но срещата не се развива по план за “блаугранас”. Домакините са повели в резултата и се опитват по всевъзможен начин да опазят аванса си. Това мигновено ще доведе до масирани атаки от страна на каталунци, а действието ще се развива изцяло в половината на Алавес. Така, честите центрирания и опасности ще покачат вероятността за изпълнение на ъглови удари, поради паническите действия в отбраната на по-слабия отбор.

Разбира се, има и други примери за двубои с висока вероятност за ъгли. Ако единият от тимовете се нуждае от жизненоважен успех, той ще се стреми към по-яростни атаки, ще центрира балонно в противниковото наказателно поле и това ще покачи бройката на корнерите. Все пак ви препоръчваме да се информирате за тактическите указания на двамата наставници или да проследите малък фрагмент от срещата. Това ясно ще онагледи стила на замесените отбори и ще покаже дали се търсят бързи флангови нападения, или се разчита на по-спокойни разигравания в централната зона.

Избиране на правилен маркет

корнери залози

Пазарите за ъглови удари не привършват с прогнозирането на краен победител по този показател. Предложените алтернативи от онлайн компаниите се простират в далеч по-широк спектър, като се запълват всички вероятности за развитие на двубоя. Да, това важи за срещите от познатите ни първенства, но пък предложенията са изключително интересни и привлекателни. Ето списък с най-често срещаните маркети за залози на ъгли.

 • Краен победител – Еквивалент на крайния резултат, като се търси отбора с по-висок брой ъглови удари
 • Общо корнери (под/над) – Напомня на залозите за голове, но тук зависим изцяло от статистиката на корнерите. Най-често срещани са линиите 9,5 и 10,5, но при “по-корнерджийски” тимове тази миза може да нарасне значително.
 • Първи до (3,5,7 или 9) – От вас се изисква да прогнозирате кой ще се добере първи до съответната граница.
 • Брой корнери – За разлика от пазара “Общо”, тук се изисква правилно прогнозиране на корнерите в определен периметър. Например, дали ще бъдат от 6-8, 9-11 и т.н.
 • Азиатски хендикап корнери – Това събитие се среща по два начина в букмейкърите. Може да потърсите победител с азиатски хендикап или директно да прогнозирате азиатска линия на ъглите.
 • Корнери за отбор – Маркетът се влияе единствено от ъгловите удари на единия тим. Среща се под формата на опция с 2 възможности – под или над.
 • Корнери първо полувреме – Прогнозите са базирани на случилото се единствено през първата част. Може да заложите на общо изпълнени ъглови удари или да прогнозирате водача по този показател преди почивката.
 • Първи 10 минути – Брандовете Bet365 и Efbet включват към своите платформи бързи кеш игри, свързани с прогнозирането на корнери през началните 10 минути на двубоя. В повечето случаи се изисква минимум 1 ъглов удар, за да познаете събитието.

Залози на корнери на живо

Както акцентирахме по-нагоре в ръководството, корнерите са тяхно специализиран сегмент от онлайн залозите и зависят от случилото се на терена. Нуждаете се от коректни сведения за настъпили промени в двете редици, моментна статистика и текущ резултат, за да направите правилен избор. Освен това може да използвате функциите за пряко предаване, които ви удостояват с качествена картина на живо от избраните събития.

При Live залозите не се срещат толкова многообразни маркети, а по-скоро фокусът пада върху стандартните залози за общо корнери и краен победител. Тук обаче се нуждаете от рефлекси и бърза мисъл, тъй като линиите постоянно се изменят, а коефициентите търпят драстични промени спрямо предварително оповестените ставки. Някои от букмейкърите не включват корнери на живо, затова проверете асортимента преди да стартирате определена стратегия.

Статистически показатели

статистика корнери

При корнерите този фактор е в далеч по-малки проценти спрямо прогнозирането на крайния победител. Не се залъгвайте от ъгловите удари на двата тима в последните двубои. Например, ако замесените отбори изпълняват значително количество статични положения, това е предпоставка за по-предпазливи действия в мачовете помежду им. Треньорите ще дадат наставления за по-внимателно изчистване на топката, без да се изпраща зад аут линията. Така, големите очаквания могат тотално да се сринат.

Ако все пак сте любители на статистическите показатели и вярвате, че те играят съществена роля при определянето на залога, потърсете сведения за последните 6 мача на отборите. Проверете общата бройка на ъглите, честота на печелене и средния им процент. При по-слабите тимове обърнете внимание на средната бройка допуснати корнери.

Топ 5 съвета за прогнози на корнери

Настъпи дългоочакваният момент, в който ще оповестим нашите гледни точки за прогнозирането на ъглови удари и ще дадем ценни напътствия за висока успеваемост. Следвайте ги, не допускайте неточности и ще бъдете възнаградени щедро за постоянството си.

 • Залагайте на отбори, разполагащи с бързи флангови играчи – Това ще увеличи процентовата вероятност за изпълнение на корнери. Избягвайте тимове, разполагащи със силни вътрешни халфове, които контролират играта, тъй като е предпоставка за по-монотонни действия през централната зона.
 • Публика на близко разстояние – Ентусиазмът на трибуните се пренася на терена, така че колкото по-шумна и емоционална е публиката, толкова по-вероятно е отборите да изпълняват ъглови удари. За пример ще дадем английската Висша лига, испанската Примера Дивисион и немската Бундеслига. Вижте какво се случва на мачовете на “Алианц Арена”...
 • Домакинско предимство – Ако даден отбор стартира силно във всеки един домакински сблъсък, това е удачна възможност за прогнозиране на над 0,5 корнера през първите 10 минути.
 • Силният отбор губи в резултата – Няма по-добър развой на събитията от този. Ако фаворитът в срещата допусне неочаквано попадение, със сигурност нападенията ще зачестят, а бройката на ъглите ще нарасне драстично.
 • Корнери към края на полувремето – Това е най-активният интервал от футболните мачове. Тогава футболистите са по-уморени и склонни на грешки в отбрана, особено при статични положения.

Най-добрите букмейкъри за залози на корнери

Разяснихме детайлно отделните фрагменти при прогнозирането на ъглови удари. Важно е обаче да очертаем рамките, които предоставят отделните букмейкърски къщи, за да изберем правилното решение за нас. Сред активните сайтове, акцентиращи върху залозите на корнери, са английските Bet365 и 1xbet. Те предлагат широка гама от маркети, като осигуряват и доста високи коефициенти на потребителите си. У нас Ефбет налага тенденция за покачване на корнер залозите, а 7777 се превърна в първия бранд, добавил подобни предложения към мачовете от Първа лига.

Не бъдете консервативни, а експериментирайте! Крайният изход не е единствената възможност пред вас, така че бъдете изобретателни и откривайте нови води. Колкото по-вариативни са залозите ви, толкова по-висока е вероятността за положителен профит.

© 2009-2019 Мачовете.ком. Всички права над материалите в сайта запазени. | Контакти