Братя Найденови и любовта им към спорта

Братя Найденови и любовта им към спорта

Съдържание:

  1. Причините
  2. Мотивацията

Как собствениците на ефбет са се насочили към бизнес в сферата на спорта? Вижте повече за братята Боян Найденов и Цветомир Найденов, известни още като Цеките.

👉🏻️ Отвори сайта на проверен букмейкър
Вземи Топ Бонус след Вход

Откъде тази любов към спорта

„Спортът винаги е бил важен за нас“ – споделя Цветомир Найденов. – „Двамата завършихме спортно училище със специалност кану-каяк. Така и не сме се състезавали един срещу друг. Бяхме в различни възрастови групи. Иначе аз бях по-силен на късите разстояния, а той – на дългите дистанции.“

След спортното училище Цветомир Найденов се дипломира в УНСС, а Боян Найденов избира за висшето си образование НСА, от където има диплома за докторска степен по специалност спортен мениджмънт.

„Освен това от малки сме по стадионите. Фенове сме на футбола и конкретно на ЦСКА. Винаги, когато имаше мач, ходехме да го гледаме.“ – продължава разказа си Найденов.

„Баща ни (Стефан Найденов, б.а.) има голяма заслуга за нашата любов към спорта“ – добавя Боян Найденов. – „В началото той ни водеше на стадиона. Помня и как той стриктно следеше статистиките на английското първенство – от първа до четвърта лига. Пишеше резултатите от всеки мач в една тетрадка. Във всеки тираж се следяха и коефициентите на тото 1. След като той превърна това в бизнес, създавайки Еврофутбол, нямаше как ние да се насочим към друга област. Целият ни живот е свързан със спорта.“

Мотивация на спортистите

Именно собствениците на ефбет са най-мащабните спонсори на родния спорт. Според Цеките това не само е най-добрата реклама на техния бранд, но е и начинът, по който може да се работи за повишаването на качеството на играта по терените.

„Всички искаме да гледаме оспорвани и интересни мачове, но няма как това да стане, когато два – три отбора са значително по-напред от останалите като подготовка и материална база.“ – категоричен е Цветомир Найденов.

Затова и ефбет отделя по 25 милиона лева от печалбата си годишно и ги инвестира в:

  • българския футбол,
  • баскетбол,
  • волейбол,
  • бокс и други спортове.

Компанията на Цеките спонсорира под различна форма:

  • Българския футболен съюз,
  • Националната федерация по баскетбол,
  • Националната федерация по волейбол,
  • боксовата федерация и около 150 отбора от различните нива на първенствата.

Логото на efbet може да бъде видяно както на фланелките на футболния шампион Лудогорец, така и на екипите на националния отбор по волейбол, а също и на тези на десетки отбори от първа лига до аматьорски томове в различните спортове.

Важно за братя Найденови е да се подпомага и развитието на младежките школи. Ефбет осигурява безплатната младежка академия на юношите на ЦСКА 1948.

Доброто финансиране на българския спорт, убедени са Боян и Цветомир Найденов, е важно за развиването на младите таланти, за подобряване на материалната база и реновиране на остарелите съоръжения, и е от особено значение за осигуряването на финансовото спокойствие на атлетите. Те трябва да имат комфорта да се концентрират върху играта си и да знаят, че усилията им ще бъдат възнаградени.

„Ефбет беше първата компания, която започна с такива мащабни спонсорства. Много наши конкуренти ни последваха. Надяваме се тази тенденция да продължи, за да можем всички ние, феновете, да се радваме на по-качествен спорт.“ – заключава Цветомир Найденов.

© 2009-2022 Мачовете.ком. Всички права над материалите в сайта запазени. | Контакти

НСС