Букмейкърите в България - Основни Спонсори на Спорта

Букмейкърите в България - Основни Спонсори на Спорта

В цял свят е практика букмейкърите да подпомагат спортни клубове и да подкрепят местния спорт. Същото важи и за България, като трите букмейкърски компании у нас - Efbet, WinBet и PalmsBet, подпомагат значително развитието на спорта в страната и спонсорират популярни и доста по-малки спортни клубове. Можем да кажем, че букмейкърите са най-значителните спонсори на родните спортни клубове.

Съдържание:

Efbet и WinBet имат редица партньорства с футболни отбори и други клубове, докато PalmsBet също бележи прогрес в тази насока. В материала ще може да прочетете как онлайн букмейкърите подкрепят спорта в България и с кои клубове и спортни асоциации са партньори.

Efbet

Efbet e едно от най-големите имена в хазартния бранш в България и в Източна Европа. Компанията подпомага спортните клубове в страната от много години, а наскоро дори стана основен спонсор на българското футболно първенство. Ефбет дава големи суми за българския спорт и цели развитието на родните таланти. Компанията е отлично позната на спортните фенове у нас със своите партньорства с много клубове във всеки край на държавата, така че приносът на Ефбет за спорта у нас е много голям.

Ефбет - Спонсор на Първа лига

През лятото на 2019-та година - преди старта на новия сезон в Първа професионална лига, компанията за спортни залози Efbet стана спонсор на футболното първенство. Първа лига се преименува на efbet Лига, като логото на шампионата също бе сменено. Двете страни сключиха договор за 2 години, като почти сигурно контрактът ще бъде подновен през 2021-ва година. След като от Ефбет спонсорират почти половината отбори от елита, те решиха да направят и още по-мащабна крачка - да бъдат генерален спонсор на елитната дивизия. В много други страни букмейкъри също са спонсори на футболните първенства, така че това далеч не е прецедент.

Efbet e спонсор на много големи футболни клубове

Ефбет си партнира с повечето от големите клубове в България. Букмейкърът е генерален спонсор на най-успешния отбор у нас в последните години - Лудогорец. Двете страни сключиха партньорство през лятото на 2018-та година и от тогава името на бранда стои гордо на екипите на шампионите и прави впечатление по европейските терени.
Efbet подкрепя и амбициозните отбори на Берое, Арда, Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948. Дори букмейкърът е генерален спонсор на ЦСКА 1948, тъй като собственикът на компанията Цветомир Найденов стои зад “червените”. По-малко е влиянието на Ефбет върху останалите тимове, но все пак подпомага техния бюджет. В много български градове ще видите цветовете и името на Ефбет по стадионите и спортни обекти. Компанията постоянно сключва нови партньорства и подкрепя редица футболни клубове от по-долните нива на българския футбол.

Efbet и други спортове

Компанията за спортни залагания подпомага и други спортове. Ефбет оказва финансова помощ на волейбола и баскетбола, като е генерален спонсор на федерациите. Тимът подкрепя и много от клубовете в тези спортове, като логото стои на екипите на отборите. Ефбет прави невероятно развитие в последните години и това се показва от техните партньорства. Много добро и обмислено е решението на собствениците на компанията да подпомагат и други спортове, тъй като в България интересът не е само към футбола.

WinBet

Още от своето създаване като онлайн букмейкър през 2015 година, WinBet започна да подкрепя българския спорт и да спонсорира много клубове. WinBet е официален спонсор на ЦСКА, Ботев Враца, Ботев Пловдив, Дунав Русе, Етър Велико Търново, Царско село, Нефтохимик и много други футболни клубове. УинБет бе един от спонсорите на големия тенис турнири ATP Garanti Koza Sofia Open 2017 и подкрепя много други големи събития като „Футболист на годината“. Хазартната компания спонсорира още волейболни и баскетболни клубове, като също така има принос и в атлетиката.

WinBet и ЦСКА

Най-популярното партньорство на УинБет несъмнено е с футболния клуб ЦСКА. От много години насам логото на компанията е на екипите на "армейците". УинБет и ЦСКА сключиха партньорство през 2016-та година, като подписаха договор за 5 години. И двете страни са изключително доволни от партньорството си и най-вероятно през 2021-ва година договорът ще бъде удължен. От феновете на ЦСКА винаги са били позитивно настроени спрямо този си партньор, така че надали има причина за прекратяване на отношенията между “червените” и УинБет.

WinBet и Ботев Пловдив

Друго успешно партньорство на WinBet е това с Ботев Пловдив. Логото на хазартния оператор гордо стои на екипите на “жълто-черните” вече няколко сезона. Букмейкърът сключи партньорство с "канарчетата" през 2018-та година. Ботев Пловдив е сред най-популярните клубове у нас и спомогна за повишаване на интереса към хазартния оператор. УинБет пък показа за пореден път, че може да прави успешни партньорства и е готов да подпомага спортните клубове в страната.

PalmsBet

PalmsBet подаде ръка на един от най-големите български клубове - Левски София, когато "сините" бяха в много тежка ситуация.В началото на юли 2020 г. букмейкърската компания, която е сред най-големите за онлайн залози, обяви партньорството си с Левски. Двете страни са преговаряли още от февруари месец, но поради пандемията от коронавирус разговорите са се проточили. Лъчезар Петров - член на борда на директорите на Palms Bet, обяви партньорството със "синия" клуб на специална среща с изпълнителния директор на Павел Колев. За Палмс Бет това партньорство със сигурност беше много полезно, тъй като Левски има милиони фенове и така много хора са добили още повече представата за българската хазартна компания. На практика това бе първият голям спонсорски договор, който PalmsBet сключи със спортен клуб у нас. По този начин хазартният оператор показа, че винаги е готов да подпомогне българския спорт и да сътрудничи на клубове, които са в трудно финансово положение.

Заключение

Както виждате, големите букмейкърски компании в България не целят единствено да печелят средства, а до голяма степен са с основна заслуга за развитието на спорта. Ефбет и УинБет имат редица партньорства и подпомагат много клубове, докато ПалмсБет протегна ръка в тежък момент на един от най-обичаните отбори в България - Левски. В бъдеще със сигурност хазартните оператори у нас ще продължат да помагат на спортните клубове и ще бъдат с основен принос за развитието и добрите постижения на отборите.

[18+] Залагай разумно Gambling Therapy

© 2009-2022 Мачовете.ком. Всички права над материалите в сайта запазени. | Контакти

НСС