Управление на парите при залагане

Управление на парите при залагане

В днешно време много хора разглеждат онлайн залаганията като възможност да спечелят допълнителни пари, с което да подпомогнат и подобрят финансовото си състояние. Истина е, че една част от залагащите успяват да сторят точно това - те печелят в дългосрочен план, но успехът им се дължи на няколко фактора. Един от тях е управление на парите при залагане - “контрол на банката”.

Ако не управлявате парите си адекватно при залагания, то може да претърпите големи загуби. Вашите първоначални планове за печалби ще претърпят огромен провал. Възможно е дори да затънете в дългове и да изпаднете в хазартна зависимост. Но с контрол на банката това няма да се случи. В тази статия ще разгледаме всичко за управлението на парите при залагания и ще ви дадем много насоки.

Съдържание:

Поставяне на цели и правила

Още в самото начало в спортните залагания или онлайн залозите на казино игри, играчът трябва да си постави цели и правила. Трябва да внимавате за много неща, като най-важното е да не управлявате парите си погрешно и да правите неравномерни залози.

В началото на залаганията вие трябва да си поставите базов залог, който да определя размера на всеки пуснат фиш. Освен това трябва да сте подготвени и много добре психически, когато залагате. Някои хора лесно се сриват психически при две - три последователни загуби и започват да правят много големи загуби. Така се губи пълен контрол на банката и може да понесете още по-сериозни финансови загуби.

Примерни цели за управление на парите при залози

Всеки залагащ може да определи сам собствените си цели, но ние ще ви дадем няколко примера, които може да следвате и се надяваме, че ще са ви от полза, за да разберете как да контролирате парите си при залаганията.

Да спечеля 100 лева за една седмица

Може да си зададете за цел да спечелите 100 лева за една седмица. Когато изпълните тази цел, вие спирате да залагате. Може да спечелите 100 лева със залози за ден - два, или дори още в същия ден. Но след като сте си поставили тази цел, вие няма да продължавате да залагате до края на седмицата. Изпълнили сте целта си и може да се радвате на печалбата. В противен случай може да загубите печалбата и дори сумата за залагане, която сте отделили.

Да удвоя първоначалния си депозит

Ако стартирате в онлайн залаганията, може да си поставите за цел да удвоите първоначалния си депозит. Нека приемем, че сте депозирали 50 лева в даден онлайн букмейкър. Вашата цел е сумата в баланса ви да стане 100 лева. При няколко печалби дори на сингъл залози, вие може да направите това. Когато изпълните тази си цел, просто направете теглене и се отдайте на няколко дни почивка от залаганията. След това може да опитате отново по същия начин.

Да завърша месеца на печалба

Да кажем, че идва края на месеца и вие сте на малка печалба от залаганията. Тогава нашият съвет е да не преследвате още приходи за месеца. Завършете дадения месец на печалбата, на която сте в момента, ако сте си поставили подобна цел в началото.

Примерни правила за управление на парите при залози

Колко да залагам

Може да си определите правило колко да залагате. Не бива да отделяте много време на ден за залагане и да рискувате да губите много пари. Може да си поставите правило да не губите повече от 10% от вашата банка на ден. Да кажем, че сте започнали с 100 лева - в такъв случай, след като загубите 10 лева за деня, спирате залозите и ще продължите на другия ден.

Кога да спра

Трябва да си поставите правило кога да спрете залаганията. Не може да си позволите да загубите пари за месечния наем, за битови сметки или за други важни разходи. Още след като започнете да залагате, трябва да си поставите правило ако загубите дадена сума, да спрете залозите, вместо да се опитвате да избиете загубите.

Да не преследвам невъзможни печалби

Много хора залагат с голям процент от банката си на високи коефициенти. Това са почти невъзможни фишове за хващане. Може да залагате минимален процент от вашата банка на залози с големи коефициенти, но не и да рискувате над 2-3% от вашия бюджет.

Да се осведомявам за залозите

Ако не си поставите за правило да се осведомявате за залозите, които правите, дори и с контрол на банката, може да не успеете да спечелите от спортните залагания.

Какво точно имаме предвид?

Не бива да правите прибързани залози на събития, с които не сте се запознали. В днешно време в интернет пространството за спортните събития има много анализи и ревюта, от които може да черпите информация и да ви бъдат полезни, за да сте по-успешни в залагането. Освен това и онлайн букмейкърите предлагат богата статистика за мачовете на живо, от която може да добиете представа как се развива срещата. Друго голямо предимство е, че има и Пряко предаване на спортни събития в букмейкърите, така че в днешно време може да сте максимално осведомени в залаганията и да използвате това като ваше предимство.

Определяне на бюджет/банка

Всеки успешен играч в залаганията определя своя бюджет за залагане в началото на играта. Вие трябва да отделите пари за залагане, които няма да се отразят на останалите ви разходи за месеца. Някои хора отделят голяма част от спестяванията си за залагане, но това не е правилно. Вие трябва да подходите разумно и да определите умерен бюджет, който да отговаря на вашите цели. Естествено, не може да си поставите за цел да спечелите 1000 лева и да започнете с банка за залагане от 50 лева.Трябва да вложите почти същата сума, която искате да спечелите.

За залагане може да отделите до 10-15% от вашия месечен бюджет или заплата. При залозите най-големият риск е да загубите всичко. Вие трябва да сте сигурни, че евентуална загуба на вашия бюджет няма да пречи на нормалният ви живот и няма да ограничите себе си и близките си.

За залагане може да използвате и отделна финансова сметка - например може да си направите сметка в друга банка или друга банкова карта, където да е бюджетът за залагане, който може да си позволите да загубите за месеца. Ако това се случи, не трябва да посягате и към другите си финансови средства.

Стратегии за управление на парите при залози

Някои залагащи имат огромен опит в залозите. Те са е формирали различни начини за управление на банката при залаганията, като в следващите редове ще ви запознаем с някои от най-популярните модели.

Фиксирани стратегии

Един от предпочитаните от играчите варианти за контрол на банката. Тук се определя какъв процент от банката да поставяте на отделен залог. При залози на сингъл, процентът може да е по-голям в сравнение със залозите на права колонка, тъй като при тях и коефициентът е по-висок - следователно може с по-малко пари да спечелите повече. Ако отделите 200 лева бюджет за залагане и всеки ваш залог е с 5% от вашата банка, то това означава, че ще правите залог с 10 лева. Така ще имате средства за 20 залога и няма да загубите бързо парите си. Много начинаещи използват този метод за контрол на банката поради простата причина, че е подходящ да предпази играча от бързи загуби в началото на играта.

Прогресивни стратегии

При онлайн залагането може да използвате и прогресивна стратегия като метод за контрол на банката. Подходяща система за това е Критерий на Кели, която ви показва каква част от бюджета си трябва да заложите. Тук се рискува малко повече, когато имате добър шанс да спечелите. При по-малки шансове за печалба пък размерът на залог намалява.

Процентни стратегии

Всеки един залог е процент от вашата банка. Например при залог от 5% от вашата сметка, която е 100 лева, то трябва да направите залог от 5 лева. Да кажем, че сте спечелили този залог на 2 коефициент и след това отново предстои да заложите 5% от банката си, която вече е 110 лева. В такъв случай следващият ви залог е 5.50 лева.

Топ 5 препоръки за успешно управление на парите при залози

Предвид нашия опит в онлайн залаганията, ще ви дадем няколко препоръки за успешно управление на парите в залозите.

Задаване на лимити

Трябва да си зададете лимит на залозите и депозитите в букмейкърите. Не може залогът да надхвърля вашия лимит, който сте си поставили. Ако сте определили лимит на залог от 20 лева, то трябва да спазвате това правило. Също така налагането на лимит на сума за депозит също е добра препоръка, тъй като трябва да си поставите ограничения и да не рискувате пари, които не може да си позволите да загубите.

Водете си записки / статистика

Много хора избягват да си правят записки и да си водят отчет на залаганията. Но до голяма степен това ще ви е от полза в залаганията и контрола на банката. Поглеждайки към вашите предишни залози, вие може да си направите изводи и да видите на какви коефициенти и пазари сте имали по-голям успех.

Загубени каузи да не се преследват

Доста хора се повлияват негативно от няколко поредни загуби в онлайн залаганията. Те започват да преследват избиване на загубите и не спазват контрола на банката. В такива случаи е много вероятно да фалирате, започвайки да залагате много по-големи суми. Просто трябва да приемете загубата и да не мислите за изгубените средства, тъй като в началото на вашата игра вие сте определили, че тази сума за залагане няма да се отрази на вашето финансово състояние.

Не променяйте първоначалните си планове

Каквото и да се случва с вашите залози, не променяйте първоначалните си планове. Ако сте започнали да залагате с определен процент от вашата банка, следвайте избрания модел. Дори и да направите по-големи печалби, то не променяйте процентът на залагане, за да търсите още по-големи приходи от онлайн залаганията.

Не увеличавайте размера на залога си при “сигурни залози”

Терминът “сигурни залози” е добре известен в спортните залагания. Той не бива да ви подлъгва. Не трябва да увеличавате размера на залога си при събития, които изглеждат с предизвестен край. Някои хора рискуват голяма част от своята банка на селекции с ниски коефициенти и често биват шокирани, като по този начин фалират.

Често Задавани Въпроси за управление на банката за залози

Ще имам ли успех в залаганията с правилно управление на парите?

Със сигурност ще имате повече успех в залозите с добър контрол на банката.

До колко е важен контролът на банката в залаганията?

Управлението на банката в залозите е един от най-важните фактори да спечелите пари от тази индустрия.

Помагат ли букмейкърите за управлението на парите на играчите?

Да. В онлайн букмейкърите може да си зададете лимити за депозит за 24 часа / седмица / месец.

Всеки ли може да управлява парите си в залаганията?

Разбира се, че всеки може да контролира банката си и да следва даден модел за управление на парите.

Заключение

Прочитайки тази статия, би трябвало да сте разбрали, че да контролирате парите си в залаганията е изключително важно, за да имате успех. Трябва да бъдете отговорни в харченето на парите, за които сте се трудили. Следвайки добра стратегия плюс контрол на банката, вие може да печелите дългосрочно от залозите. Винаги ще има непечеливши залози и дори серия от такива, но това не трябва да променя вашата стратегия и да започвате да залагате много по-големи суми.

Известният американски предприемач Робърт Кийосаки е казал: „Ако искате да забогатеете, трябва да бъдете финансово грамотни.“ Финансовата грамотност в онлайн залаганията се отнася до правилното управление на парите. Контролът на банката е изключително важен и ще ви е от голяма полза да спечелите пари на вашето хоби да залагате на любим спорт или състезател.

Вижте и други интересни статии за успешни залози

 

Виж повече на наличните в България букмейкъри

[18+] Залагай разумно Gambling Therapy

Още статии

© 2009-2022 Мачовете.ком. Всички права над материалите в сайта запазени. | Контакти

НСС