Основи на спортните залагания - съвети за играчите

Основи на спортните залагания - съвети за играчите

Правилното познаване на правилата за спортни залагания е от решаващо значение за хората, които току-що са започнали своето приключение в залаганията.В тази статия ще ви представим най-основните принципи на правилното залагане на спортни събития.

Моля, не забравяйте, че трябва да сте навършили 18 години, за да можете законно да направите залог в онлайн хазартните сайтове или букмейкърските къщи. Също така онлайн букмейкърите са ограничени или забранени в някои страни, така че не се опитвайте да залагате нелегално.

Съдържание:

За начало: Изберете букмейкър

Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете букмейкъра. Искате да изберете този, който е най-подходящ за вас и предлага спортните събития, от които се интересувате. Вижте уебсайта, видовете залози, спортните дисциплини и бонусите, които се предлагат от букмейкъра. Най-добрият начин да изберете правилния букмейкър е да погледнете мненията на експерти. В много сайтове, включително и тук ще намерите ревюта и изчерпателни отзиви за букмейкърите.

Работа на непълно работно време или хоби

Преди да направите първия си залог, трябва да си зададете много важен въпрос: Искате ли да играете само за забавление или искате да спечелите пари? Ако просто искате да се забавлявате и да третирате залагането на спорт само като хоби, не трябва да залагате много често и залозите ви трябва да са с малка суми пари. В противен случай трябва да отделите известно време за четене на подобни ръководства и да увеличите знанията си за спортните залози и букмейкърите.

Не забравяйте, че спортните залагания или всякакъв вид хазарт могат да бъдат много стресиращи, ако не се справяте добре с напрежението, трябва да помислите отново дали искате да се занимавате в тази сфера.

Управлявайте своята банкова сметка и залагайте отговорно

Независимо дали искате да сте професионален играч или просто залагате от време на време, много е важно правилно да управлявате вашата банкова сметка (бюджет за залагане). Препоръчително е да отделите 2% -3% от цялата си банкова сметка за един залог (най-много до 5%). Ако не внимавате, това може да се окаже наистина катастрофално за вас и да повлияе силно на финансовото ви състояние. Абсолютна глупост е да рискувате половината от банката си на един залог, а понякога някои комарджии дори залагат всичко на един залог и в 90% от случаите губят.

Също така трябва да запомните нещо много важно - да не залагате със спестяванията или семейния си бюджет. Вашата банкова сметка за залагане трябва да бъде допълнителните пари, които бихте могли да си позволите да похарчите и парите, които сте спечелили със спортни залози. Има крайни случаи, в които комарджии са загубили колите, домовете си или дори семействата си заради това, че са пристрастени към хазарта.

Не позволявайте на емоциите да ви влияят

В залаганията е важно да запомните, че можете да спечелите, но и да загубите много пари. Много лоша тенденция на някои играчи е да залагат на любимите си отбори и играчи или дори да залагат срещу тези, които не харесват. Добре е да сте фен и да проявявате интерес към спорта, тъй като това е много полезно при залаганията, но освен ако това не е статистически доказано и вашият отбор или играч наистина може да ви спечели залог и да ви донесе печалба, не влагайте парите си на тях. Може това да е любимият ви клуб, но в действителност е възможно да ви подведе в залаганията.

Опитайте се да погледнете статистиката, да прочетете мнения на експерти, вижте коефициентите, предлагани от букмейкърите и най-вече, гледайте колкото се може повече спортни събития, на които искате да заложите, за да сте достатъчно информирани.

Бъдете внимателни

Ако сте наблюдателни, можете да спечелите значително предимство спрямо букмейкърите. Не забравяйте, че анализаторите и създателите на коефициенти са просто хора, които понякога могат да правят грешки. Ако сте внимателни, можете да откриете добри коефициенти за събитие, което е съвсем сигурно и да направите своя залог, преди букмейкърът да ги промени. Това се нарича да намерите стойност в залога.

Много често коефициентите често се променят бързо, защото зависят от много фактори – поставена сума на залозите, липса на водещ състезател, промяна на атмосферните условия и др. Също така има внезапни промени в тактиката и съставите непосредствено преди мача или дори възможности за уговорен мач. Трябва да използвате такава информация срещу букмейкърите. Все пак трябва да кажем, че дори за най-опитните играчи е много трудно да се реагира по-бързо на подобни новини спрямо букмейкърите.

Създайте стратегия

Необходима ви е стратегия в спортните залози. Точно както в реалния живот, така и в спортните залагания трябва да имате план. От решаващо значение е да създадете стратегия за залагане и да не действате рисковано или да правите залози от скука.

Безсмисленото залагане рано или късно може да ви доведе до лоши резултати и дори фалит. Трябва да се отнасяте много сериозно към спортните залагания, тъй като това на практика е ваша собствена компания. Инвестирайте време и пари в спортните залози и можете да спечелите значителни печалби.

Изберете правилните събития

Както вече беше споменато, вашите любими отбори или играчи може да не ви донесат пари. Нещо повече, дори и най-добрите, най-популярните играчи и клубове също не е е казано, че ще ви донесат печалба. Дори ако правилно прогнозирате резултатите спортните събития, може да не спечелите много пари от тях. Защо може да се получи така?

Всичко се дължи на коефициентите в спортните залагания. Колкото по-добри са шансовете да играч или отбор да спечели, толкова по-ниски са коефициентите за тях. Букмейкърите базират своите коефициенти на тенденциите и броя на залозите, направени от играчите. Ето защо понякога е добро решение да заложите на отбор, който играе в сравнително непопулярно или непознато състезание, като по-ниски европейски дивизии или екзотични местни лиги от Азия или Африка.

Колкото по-малко данни за конкретни отбори и събития имат букмейкърите, толкова по-неуравновесени коефициенти ще предлагат за тях. Това е вашият шанс. С добри познания и проучвания можете успешно да заложите на отбор от по-малка лига и да спечелите много пари от него. Може да не повярвате, но понякога повече пари се поставят на футболни мачове от втора дивизия на азиатска държава вместо на двубой от английската Висша лига или Серия „А“.

Търпението е верният път

Не мислете, че можете да спечелите лесни и бързи пари. Разбира се, че можете да ударите голяма печалба в първите си залози, но шансът за това е много малък. За дългосрочен успех трябва да сте търпеливи в залаганията си. Не залагайте всичките си пари на един залог, дори ако смятате, че е 100% сигурен.

Такова нещо като сигурни залози не съществува. Не забравяйте да не правите твърде много залози и бъдете внимателни, когато става дума за комбо залози, тъй като те са по-рискови. Бавно изграждайте капитала си в залаганията и си поставяйте постижими цели.

Отношение

Ключът към успеха във всеки аспект от живота е отношението. Положителното мислене може да бъде решаващо за спечелването на пари от спортни залагания. Трябва да сте уверени и сигурни, че сте взели правилно решение и залогът ви ще бъде печеливш. От друга страна, приемайте загубени залози с достойнство и не се опитвайте да избивате загубите. Това само ще влоши нещата. Нещо повече, не се разстройвайте след лош старт в спортните залагания. Серии от загуби се случват дори на най-успешните играчи в тази сфера. Всъщност всеки професионален играч поне веднъж в историята си на залагане е имал лоша серия. Важно е обаче какви решения ще вземете и как ще излезете от положението!

Вижте и други интересни статии за успешни залози

Виж повече на наличните в България букмейкъри

[18+] Залагай разумно Gambling Therapy

Още статии

© 2009-2022 Мачовете.ком. Всички права над материалите в сайта запазени. | Контакти

НСС