Залагане на множествени (акумулаторни) залози

Залагане на множествени (акумулаторни) залози

За множествените залози се говори много - някои ги харесват, други не, но все пак те могат да имат големи ползи за играчите. Безкрайният спор за множествените залози обаче съществува. Те предлагат ли стойност? Губене на време ли са? И за кого те са по-подходящи - за професионалисти или залагащите за развлечение? Нека заедно да разберем истината.

Съдържание:

  1. Видове
  2. Защо да се избягват
  3. Профи залози на права колконка
  4. Заключение

Всеки залагащ поне веднъж е чул история за рекордно изплащане на фиш на малък залог. Например с 5 лева са спечелени 5000 лева или залог от 1 лев носи 3000 лева на даден играч. Този тип истории обикновено се публикуват на уеб сайтовете на букмейкърите и в официалните акаунти в социалните медии. Подобни вдъхновяващи истории мотивират залагащите да опитат късмета си и се надяват един ден те да се окажат представени в подобен пост.

Не е тайна, че множествените залози на високи коефициенти са популярни сред залагащите за развлечение, но нека да разберем дали професионалните играчи с право се отказват от този тип залози и дали залозите тип права колонка наистина са печеливши.

Видовете множествени залози, които залагащите използват най-често

"Безопасен" множествен залог

Някои залагащи използват множествените залози по следния начин. Всеки път, когато имат залог, който искат да направят, те търсят друг с голям шанс за печалба, за да направят двоен залог и един вид да повдигнат коефициента. Такъв подход позволява на играчите да повишат рентабилността на залог,а като същевременно не поемат толкова голям риск и може да заложат с по-мака сума.

Въпреки това някои залагащи надценяват шансовете си доста често. Те забравят точно да преценят риска, който поемат, като понякога неправилно разбират вероятността за успех на събитието. Да допуснем, че желания от вас залог го комбинирате с 90% вероятен друг залог. Това е наистина голяма вероятност, но все пак има 10% шанс за загуба. Мнозина биха казали, че подобна възможност за неуспех е почти без значение, но в действителност това ще смъкне вашите 50% шансове за печалба до 45% на общия фиш.

Множествен залог на фаворити

Друг често срещан начин за залагане на акумулатори (другото име на множествен залог) е поставянето на залог на фаворитите в предстоящите мачове да речем в един конкретен игрален ден. Само за да ви покажем пример, нека приемем, че всички наши фаворити имат около 90% шанс да спечелят (все пак, имайте предвид, те имат 10% вероятност за загуба). Когато правят такъв залог, играчите частично забравят за факта, че за да спечели залогът акумулатор, трябва всички селекции да бъдат печеливши. Ключовата дума тук е „всички“.

Дори ако избраните от вас фаворити са наистина много силни и доминират в своите местни лиги, шансовете на всички те всъщност да спечелят са по-ниски, отколкото можете да си представите – например около 35%.
За да е малко по-ясно, нека примем факта, че поставяме 10-кратен залог на отбори с по 90% шанс да спечелят. В такъв случай всяка селекция е с коефициент 1,11, което ще ни даде следния общ коефициент:

1,11 х 10 = 2,8394

Числото, което получихме, представлява общите коефициенти на нашия въображаем 10-кратен залог от типа акумулатор. Общият коефициент от 2.8 (2.8394) представлява шанс за печалба от 35.5%.
Може да направим следното заключение - дори ако вашите "сигурни" залози имат високи шансове за успех по отделно, съществува доста голяма вероятност в един общ фиш с 10 селекции да претърпите разочарование.

Защо професионалните залагащи избягват множествените залози?

Вече споменахме, че професионалните залагащи наистина не одобряват залаганията на множествени залози. Традиционното залагане на акумулатор, на което поставяте малки суми с надеждата да получите големи изплащания, изисква доста случайност за успех. Залагате на много мачове и се молите, че този път всички селекции ще бъдат печеливши. Макар да има малки шансове за успех, нещото, което привлича типстърите да правят множествените залози, е шанса за голяма печалба с малък залог.

Професионалистите обаче не използват такива стратегии, тъй като не водят до постоянна и стабилна печалба, а просто са забавление и печалба с един удар. Непредсказуемостта на този тип залози е доста висока.

Как професионално да заложим на множествен залог?

Вече написахме доста за този тип на залагане, че е доста нерентабилен и рискован. Все пак има и играчи, които залагат по този начин и печелят повече, отколкото биха спечелили, поставяйки единични залози. Какво всъщност правят те?

Подобни играчи залагат най-много до три залога в акумулатор. В повечето случаи пускат по две селекции с около коефициент 1.50-1.60. Понякога използват и залози с коефициенти от 1.40 и 1.30, за да направят по-добър общ резултат. Но най-важното е, че те влагат много време в анализирането на мачовете и залозите, като намират и стойност в коефициентите. Ако вие искате също да имате успех с множествени залози, то може да последвате този пример, но в никакъв случай не поставяйте 4 или повече селекции в един фиш, тъй като тогава шансовете за успех са много малки.

Заключение

При всички случаи множествените залози се радват на огромна популярност и всички букмейкъри са ги въвели, като надали има играч, който да не е правил подобен тип залог. По-високи изплащания и възможност за комбиниране на много селекции са основните предимства на множествените залози. Освен това множествени залози може да правите и на жив, като тогава е възможно да намерите още по-добри стойности в коефициентите и да играете за добра печалба.

Огромният недостатък на залозите от типа акумулатор, е че всички селекции трябва да са печеливши, за да спечелите. Но пък някои букмейкъри предлагат и бонуси за печеливш множествен залог, което ще направи вашата печалба още по-добра, така че ако залагате с правилен подход на акумулатори, може да натрупате печалби.

Вижте и други интересни статии за успешни залози

 

Виж повече на наличните в България букмейкъри

[18+] Залагай разумно Gambling Therapy

Още статии

© 2009-2022 Мачовете.ком. Всички права над материалите в сайта запазени. | Контакти

НСС