Азиатски хендикап

Всичко за Азиатски хендикап

Пътят към високата успеваемост е обвързан с взимане на правилни решения и контролиране на риска на залозите. Неумелото участие в спортните залагания води до грешни стъпки и драстичен спад на основната банка. Поради тази причина ще ви представим изключително ползотворен маркет, който ще увеличи в пъти шансовете ви за печалба.

Азиатски хендикап (на английски: Asian Handicap) е пазар за спортни залози, който свежда вероятностите до 50%. Прилага се към голяма част от познатите ни дисциплини, като взима регулярно участие както в прогнозирането на крайния изход, така и в по-нестандартните опции за игра. Счита се за по-стойностен от стандартния хендикап, като идва и с доста завишени ставки от световните букмейкърски къщи. В тази статия ще ви запознаем с основните му специфики, вариации и прилагане, за да реализирате повече печеливши фишове и да увеличите значително успеваемостта си.

Същност и позитивни страни

asianhendicap

Целта на азиатския хендикап е да увеличи очакванията към даден клуб или да сведе до минимум риска при подкрепа на аутсайдера в срещата. Използва се с различни цели, за което спомага и огромния асортимент от предложения. За разлика от европейския хендикап, тук се предлагат огромен брой линии, поделящи се на пълен хендикап, половинки и сплитове. По-надолу ще засегнем основните характеристики на всяка линия, обосновавайки се с пример за използването ѝ.

Както вече загатнахме, вероятността за правилно прогнозиране се покачва, тъй като опциите се свеждат до две. Залагате на 1 или 2, като се съобразявате с добавената хендикапна стойност. Оттам насетне печалбите се изчисляват, акумулирайки хендикапа към общия резултат на двубоя. Нищо сложно и затормозяващо, макар на пръв поглед да не изглежда толкова елементарно.

Залози за краен победител

Най-използвани са залозите на азиатски хендикап за краен изход. Те припокриват изцяло стандартния маркет, дори гарантират по-високи шансове за печалба. Тук може да си осигурите преждевременен успех, да си обезпечите половината от потенциалната печалба или да сведете до минимум пораженията.

Ще онагледим отделните разновидности на азиатския хендикап, като ви съветваме старателно да попивате информацията и да запомняте дадените части. Само да вметнем, че има два варианта при този тип залози “+” и “-”, определящи се спрямо очакванията към дадения отбор. Така например, положителният знак дава предимство с хендикап на съответния тим, докато отрицанието изисква победа с по-убедителна разлика.

Азиатски хендикап Таблица

азиатски хендикап таблица

Хендикап 0.0

За ваше улеснение ще го сравним с равенство няма залог. Изпълнява досущ еднакви функции, като разликата се корени в стойността на коефициентите. При азиатския хендикап са с една десета по-високи, което благоприятства залагането на него. Та, хендикап 0.0 е в полза при равностойни събития, когато е почти невъзможно да се изтъкне изявен фаворит.

Ако сте заложили на тази линия и вашият отбор спечели, ще получите пълния размер на потенциалната печалба. При оформяне на равенство е предвидено възвръщане на цялостния облог, като маркетът бива оценен със ставка 1,00. Поражение на избрания тим обаче носи загуба на селекцията. Опцията е валидна в почти всички букмейкърски къщи, включително и в родния Палмс бет.

Хендикап 0.25

Това са т.нар. хендикапните сплитове (четвъртини), които изглеждат сложни за асимилиране от обикновения потребител. Всъщност не е така, отличават се с лесно усвояване и минимизиране на загубите. Срещат се още под наименованието 0, 0.5, като биват придружени от плюс или минус. И в двата случая победа на избрания отбор носи пълна печалба на селекцията и аналогично – загуба за тима води до уреждане на залога като непечеливш.

Различията се коренят при равния резултат. Ако заложите на хендикап (0, - 0.5) и срещата завърши наравно, ще загубите половината от залога си, а другата ще бъде върната обратно в баланса. При подобен изход на двубоя, но с избран хендикап (0, +0.5), печелите половината, докато другата част се връща обратно в акаунта.

Хендикап 0.5

Това е най-елементарният азиатски хендикап, който наподобява пазара за двоен шанс. Линията -0.5 изисква от фаворита спечелване на мача, за да се превърне селекцията в печеливша. Избор на хендикап +0.5 обаче дава преимущество на съответния тим, като му позволява и оформяне на равенство. Ако се чудите кое е предимството му пред крайния изход или традиционния двоен шанс, то това са предложените ставки.

Хендикап 0.75

Още един сплит, който е удачен при търсене на убедителни победи или при застраховки за аутсайдери. Също се предлага под две форми – положителен и отрицателен, в зависимост от очакванията ви към конкретния отбор. В таблицата сме оповестили всички печалби при определен развой на срещата.

- 0.75 (- 0.5, - 1.0)

+0.75 (+ 0.5, + 1.0)

Победа с 2+

Печели

Равен или хикс

Печели

Победа с 1

Печели 1/2

Загуба с 1

Губи 1/2

Равен или хикс

Губи

Загуба с 2+

Губи

Хендикап 1.0

Азиатски хендикап, който предразполага към три развръзки на талона – печалба, възвръщане на облога и загуба. Ако сте маркирали хендикап -1, това означава, че очаквате резултатна победа за фаворита с минимум 2 попадения разлика. Минимален успех ще върне обратно поставения залог, а равенство или поражение ще нанесат вреда на банката ви.

Съответно азиатски хендикап +1 ви подсигурява при залози в полза на аутсайдери. Получавате допълнителна гол линия, която ви гарантира успех при победа или равен за вашия отбор, докато минимална загуба ще върне средствата ви обратно. Съответно, поражение с над 2 гола е в ущърб на маркираната селекция.

Съществуват още линии за игра, които зависят от коефициентите за краен изход. Те продължават в същия ред (+/- 1.25, +/- 1.5, +/- 1.75 и т.н.), като се определят индивидуално от всеки букмейкър. Възможно е да откриете над 10-15 предложения за залог на азиатски хендикап, което ви поставя в изгодна позиция и ви удостоява с пълна свобода на действие.

Други азиатски линии

азиатски гол линии

Крайният изход не е единственото събитие, за което се издават азиатски линии. Съществуват редица разновидности на тези маркети, като най-приложими остават залозите за голове, корнери и картони. При първите обаче има леко разминаване спрямо стандартните норми, затова ще им обърнем специално внимание.

Така, залозите за голове, към които биват придружени азиатски пазари, се наричат още азиатски гол линии. Разпространяват се с небивала скорост из европейските къщи, благодарение на сигурността, която гарантират на обикновения играч. Подобно на тези за краен победител, изпълняват няколко функции, обвързани с пълна потенциална печалба, частична загуба, възвръщане на облог и т.н. Коефициентите са с една идея по-високи от тези на стандартните ъндър/ оувър.

  • Над/ Под 2.0 – В този случай за “пълен оувър” се зачита развой, обвързан с минимум 3 попадения. При 2 реализирани гола ще получите залога си обратно, независимо от избраната опция, а 0 или 1 попадение превръщат маркета “ъндър” в печеливш.
  • Над/ Под 2.25 – Тази линия е с по-сложен алгоритъм, тъй като се уповава на частично изплащане на печалби. Например, за успешен залог на над се зачитат 3 или повече попадения, докато при 2 реализирани ще загубите половината от облога, а другата ще бъде върната обратно в баланса ви. Аналогично – 0 или 1 гола носят успех при залози на ъндър, докато две попадения ще ви осигурят 1/2 от стойността на потенциалната печалба.
  • Над/ Под 2.5 – Пазар, който наподобява изцяло изискванията на стандартните залози за над/под. В този случай няма частични печалби и възобновявания на облози, а вероятностите са две – пълен успех или тотален провал.
  • Над/ Под 2.75 – Тази сплит линия се използва за застраховка, когато очаквате повече голове. Над 2.75 е изцяло печеливш при 4 или повече попадения, докато точно 3 ви осигуряват половината от потенциалната печалба. Ако сте маркирали залог за под 2.75, но в срещата са паднали точно 3 попадения, ще загубите половината от облога си. Логично залогът за ъндър се превръща в печеливш при 0, 1 или 2 гола, а над 4 носят цялостен крах за залагащия.

Възможно е да срещнете изписванията на тези азиатски гол линии под различни формирования. Например, над/ под 2.25 в някои букмейкъри се изписва, като над/ под 2.0,2.5. Уверяваме ви обаче, че с времето ще свикнете на тези изменения и едва ли ще им обръщате внимание.

Що се отнася до залозите за корнери и картони, срещат се най-различни приложения на азиатските линии. Част от тях са насочени към развитието на първото полувреме, други изискват прогнозиране на цялостния развой на срещата, докато трети опонират на очакванията към даден клуб. В 90% от случаите азиатските маркети изпълняват същите функции като обикновените, но носят далеч по-високи ставки за крайния потребител.

Финални думи

Надяваме се, че това ръководство за употреба на азиатски хендикап е спомогнало за по-лесното асимилиране на отделните линии. Макар на първо четене прилагането му да изглежда сложно и неразбираемо, с времето ще осъзнаете огромните ползи и дивиденти. Не само защото осигурява по-високи коефициенти, а защото гарантира сигурност и по-висока вероятност за краен успех.

Азиатските пазари се използват масово в наши дни, което принуждава букмейкърските къщи да ги адаптират към тиражите си. Препоръчваме да се залага на азиатски хендикап в Efbet, Winbet и Bet365, тъй като са изпълнени с различни разновидности и линии.

Протечете още ръководството за прилагане на европейски хендикап, за да се запознаете с предимствата и недостатъците на всеки един от пазарите.

© 2009-2019 Мачовете.ком. Всички права над материалите в сайта запазени. | Контакти